Tip van Clip | Huisstijlautomatisering

Met deze serie artikelen geven we u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen we ervoor dat u altijd het maximale uit onze software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

Ondanks dat digitalisering overal om ons heen gebeurt, zien we ook dat er op veel kantoren nog vaak gewerkt wordt op de ouderwetse manier. Dit is vertrouwd en wel zo makkelijk. Toch?

U maakt de correspondentie aan in Word, print deze op het voorgedrukte briefpapier, zet er een officiële krabbel op, vervolgens haalt u het papier nog even door de scanner heen en de ondertekende brief kan als pdf-bestand worden toegevoegd aan bijvoorbeeld een e-mail.

Al met al is deze ‘ouderwetse methode’ best een tijdrovende manier van werken. Bovendien is het een werkwijze die de kwaliteit van uw huisstijl vaak niet ten goede komt. Een en ander kan natuurlijk sneller en beter.

Tip van Clip
Maak gebruik van uw digitale huisstijl. Middels de Microsoft Word integratie in CClaw, kunnen wij ervoor zorgen dat deze digitaal beschikbaar komt, waardoor u gebruik kunt maken van een aantal functionaliteiten die u wellicht nog niet kent:

  • Digitaal briefpapier - elk stukje correspondentie wat u creëert wordt gelijk voorzien van uw logo en de overige bedrijfsgegevens.
  • Digitale handtekening – uw eigen handtekening, maar wellicht ook de handtekeningen van uw collega’s, kunnen opgenomen worden in de Word-integratie, zodat u deze gelijk digitaal aan een document kunt toevoegen
  • PDF bestand – alle gecreëerde Word-bestanden kunnen naar een PDF bestand geconverteerd worden.
  • Verzending per e-mail – de PDF-bestanden kunnen direct worden toegevoegd aan een e-mailbericht.

In onderstaande video kunt u zien hoe gemakkelijk u uw correspondentie opstelt, wanneer uw huisstijl is gedigitaliseerd.


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van het implementeren van uw huisstijl? Neem dan even contact met mij op via kevin@clipconsultants.nl of bel 0413 34 8888.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord