Tip van Clip | Financiële controle over uw dossiers

Met deze nieuwe serie artikelen geven we u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen we ervoor dat u altijd het maximale uit onze software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

"Handmatig financiële controle behouden, is nogal bewerkelijk"

In veel gevallen zult u voorafgaand aan een case, een voorschot vragen aan uw cliënt voor de toekomstige werkzaamheden. Of u spreekt een bepaald budget af, welke u vastlegt in het betreffende dossier. Zodra de case loopt, of aan het einde hiervan, zult u overgaan tot het verrekenen van het voorschot. En wanneer u werkt op basis van een afgesproken budget, dan zult u uw cliënt ook tussentijds op de hoogte willen stellen van de stand van dit budget.

Handmatige controle
Uiteraard kunt u deze financiële controle handmatig bijhouden, maar dat is nogal bewerkelijk. En vanzelfsprekend wilt u, koste wat het kost, voorkomen dat het gevraagde voorschot, of het geraamde budget, het onderhanden werk overstijgt. CClaw heeft hier een mooie functie voor.

De Tip van Clip:
Schakel ‘signaal budgetten/ voorschotten’ in om eventuele kostenoverschrijding automatisch te signaleren. Deze optie vindt u onder ‘beheer’, ‘applicatie instellingen’, ‘parameters gebruiker’, ‘processen’, ‘signaal budgetten/voorschotten . Vervang hier de waarde ‘False’ door ‘True’ om de optie in te schakelen.

Automatische melding
Door deze functionaliteit in te stellen, checkt CClaw steeds of het onderhanden werk niet boven het gevraagde voorschot/ budget komt. Wanneer dit wel het geval is, dan volgt er op het moment van overschrijding een waarschuwing in het dossier, zodat u te allen tijde de financiële controle over een case behoudt.

Heeft u nog vragen over deze financiële controle, neem dan contact op met eugene@clipconsultants.nl

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best