Summer read: drie best gelezen blogs rondom praktijkmanagementsoftware

Duikt u onder deze zomer en wilt u best vakliteratuur lezen, maar dan wel zo beknopt mogelijk? Dan is deze summer read echt iets voor u. In dit artikel passeren de drie meest gelezen blogs rondom praktijkmanagement de revue.

Duikt u deze zomer onder? Of u nu aan het zwembad behoefte hebt aan wat leesvoer om uw praktijk, na de vakantie, te verbeteren of tijdens de rustigere zomerdagen op kantoor: deze summer read is ideaal. Het is een samenvatting van de drie best gelezen blogs rondom prakijkmanagement. U screent zelf snel welk onderwerp voor u interessant is, en zoekt de verdieping naar wens op. Vergeet uzelf niet in te smeren, want het leesvoer blijkt verslavend!

#1: Totaaloplossingen zijn hot! Zet deze trend zich in 2022 door?

Een totaaloplossing voor praktijkmanagementsoftware blijkt, uit onderzoek, mateloos populair. We vroegen onszelf eind 2021 af: zet deze trend in 2022 door? We gingen op onderzoek uit. Van de onderzochte advocatenkantoren gaf 38,5% de voorkeur aan een totaaloplossing als het gaat om praktijkmanagementsoftware: dit was voor ons één van de belangrijkste conclusies uit de benchmark ‘Digitalisering van de Nederlandse advocatuur’ van de Lexxyn Groep. Het blijkt dat een totaaloplossing dé favoriet is, ook in 2022, zo kunnen we inmiddels concluderen.

In dit artikel stellen Eugene Haarmans (Clip Consultants) en Tom Jansen (Lexxyn Groep) dat kantoren, door beperkte tijd en ICT-kennis, bewust kiezen voor één basisleverancier, dus één totaaloplossing. Kantoren hebben dan voor 90% van de ICT-diensten, gerelateerd aan de praktijkmanagementtoepassingen geen omkijken, behalve wellicht op de externe componenten, waarop je als kantoor wil accelereren.

Het hele artikel leest u hier.

#2: Business Intelligence voor de advocatuur: data tastbaar maken

Voor Nederlandse advocatenkantoren is het sturen op data nog geen gemeengoed, terwijl er in de software vaak zoveel informatie verscholen gaat, dat het zonde is deze niet te gebruiken. De data in de systemen wordt nu vooral gebruikt om de facturen te versturen en aan cliënten te verantwoorden hoeveel er gedeclareerd wordt. Waarom zou je als advocaat een stapje verder moeten gaan en Business Intelligence gaan toepassen in je praktijk?

Eugene concludeert in dit blog dat op bijna ieder stukje informatie in een softwarepakket een rapport te bouwen is, maar de kunst is om in deze grote stapel datapunten te bepalen welke relevant zijn en welke niet. En daarbij moet je bereid zijn om als kantoor consequenties te verbinden aan inzichten die uit data komen.

Het hele artikel leest u hier.

#3: Aantrekkingskracht van rapportages

Interview tussen Eugene Haarmans en Saskia van Egmond (Splendente).

Business Intelligence is de nieuwe magneet voor de juridische praktijk. Tenminste dat stellen Eugene Haarmans (Clip Consultants) en Saskia van Egmond (Splendente): beiden idolaat van de Business Intelligence tool ‘Dynamic Law Manager’. Eugene interviewt Saskia over Business Intelligence (BI) en is benieuwd: ‘Zijn goede rapportages goud waard?’

Het antwoord op deze vraag, en waarom BI zo populair is, leest u in onderstaand artikel. Hierin stelt Saskia onder andere dat kantoren niet meer bezig moeten zijn met lijstjes maken, maar met lijstjes interpreteren. Ze bespreken samen welke pijn BI wegneemt, wat de meerwaarde ervan is en hoe je als kantoor aan de slag gaat.

Het hele artikel leest u hier.

Nog meer weten, bel ons op 0413 – 3488 88

Wilt u na (of gewoon tijdens) de zomer meer weten over deze onderwerpen? Neem gerust contact met ons op via 0413 - 34 88 88. Wij duiken namelijk niet onder.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord