De Rechtspraak gaat digitaal: Programma KEI

Op 23 april 2015 werd de allereerste bijeenkomst gehouden voor -onder meer- de softwareleveranciers van advocatenkantoren. De bijeenkomst werd gefaciliteerd door de NOvA en werd dan ook op hun hoofdkwartier in de residentie gehouden. Nu hoorden we uiteraard niet voor het eerst van de plannen, maar het was wel nieuw dat er informatie over de intenties van De Rechtspraak werd verstrekt aan uw intermediair; de makers van uw onvolprezen dossiermanagement systeem.

In de digitale toegang rechtspraak zijn er dadelijk voor u als advocaat 2 manieren om met de Rechtspraak te communiceren. Via het webportaal: Mijn Zaak of via het Aansluitpunt Rechtspraak, de zogenoemde system to system koppeling.

Technisch gezien stelt de berichtenuitwisseling via system to system niet veel voor. Dat bedoelen we zeker niet laatdunkend. Onze ontwikkelaars zijn zonder meer in staat om de berichten op te halen, te registreren en antwoorden te genereren. De toegepaste techniek lijkt behoorlijk standaard, al is de geboden infrastructuur van de overheidsdiensten nog onbekend. Uiteindelijk zullen we een mooi stuk software in elkaar draaien waarmee u als gebruiker van CClawFORTUNA of NEXTmatters, logisch en efficiënt kunt communiceren met De Rechtspraak.

De planning is echter nogal ambitieus. Als alle deadlines worden gehaald, zijn vanaf juli 2015 de definities van de uit te wisselen berichten bekend, vervolgens hebben wij tot eind 2015 om de processen in de software te ontwerpen, technisch in elkaar te draaien, te testen en op te leveren. Dan is 6 maanden best kort; mede doordat daarin de vakantie en het laatste, drukke kwartaal vallen. Opgeteld bij de onzekerheden die er nu nog zijn rondom onder meer de wettelijke verankering, mate van ondersteuning van de ontwikkelaars, beschikbaarheid van testomgeving en uitrol van wijzigingen doet ons concluderen dat het spannend wordt om de gestelde termijnen te halen.

Maar u kent ons, hè. We laten het hoofd zomaar niet hangen. We zullen alles in het werk stellen om u zo snel mogelijk te voorzien van een degelijke, geïntegreerde koppeling met de rechtspraak. We houden u op de hoogte van de vorderingen!

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best