Broncode in beheer bij Stichting Escrow

Waarom is het wenselijk om de broncode van een softwarepakket in beheer te geven bij een Stichting Escrow?

Waarom is het wenselijk om de broncode van een softwarepakket in beheer te geven bij een Stichting Escrow?

Deze vraag hebben wij voorgelegd aan de heer mr. M.W.G. Versendaal, voorzitter van onze Stichting Escrow CClaw. Hij geeft u hier graag - en uitgebreid - antwoord op.

Kantoren steeds afhankelijker van software

Veel advocatenkantoren worden steeds afhankelijker van het goed functioneren van de door hun gebruikte software. Hierbij kunt u denken aan de financiële administratie, maar zeker ook aan de digitale dossiers in een DMS. Tevens is het belangrijk om u te realiseren dat de gebruikers van deze software, geen eigenaar zijn van de software. Zij mogen deze enkel gebruiken op basis van een licentie.

De leverancier houdt zich niet aan de afspraken. Wat nu?

Ook is het verstandig om u af te vragen wat er gebeurt wanneer een softwareleverancier failliet gaat, of zich niet meer aan de afspraken houdt. De software kan dan niet meer worden geüpdatet en aangepast, waardoor de bedrijfsvoering mogelijk in gevaar komt. En natuurlijk zult u zien dat er juist op zo’n moment ook nog eens een probleem de kop opsteekt, waardoor u niet meer bij uw administratie of digitale dossiers kunt.

Om bij dergelijke situaties toch de continuïteit van uw bedrijfsvoering te kunnen garanderen, richten veel softwareleveranciers een Stichting Escrow op, zo ook Clip Consultants.

Broncode in goede handen bij Stichting Escrow CClaw

Het is goed om te weten dat de Stichting Escrow CClaw voor die gevallen beschikt over de broncode van ons softwarepakket CClaw, en alle aanvullende modules. Deze broncode wordt regelmatig door een derde partij gecontroleerd, zodat we zeker weten dat de Stichting over een goede en werkende code beschikt. Dit is belangrijk omdat u met die broncode de mogelijkheid heeft om een andere partij in te schakelen die, onafhankelijk van Clip Consultants, de software kan aanpassen, updaten etc.

Uw verzekering voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering

Hiermee wordt de continuïteit van de belangrijkste software van uw kantoor, uw bedrijfsvoering, gewaarborgd en kunt u gewoon bij uw administratie en digitale dossiers. Dat is een stukje zekerheid waar, de bij onze Stichting Escrow CClaw aangesloten kantoren, op kunnen vertrouwen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Stichting Escrow CClaw, of wilt u zich hierbij aanmelden? Kijk dan op onze website of neem contact op met mr. M.W.G. Versendaal, voorzitter van de Stichting Escrow CClaw via info@escrowcclaw.nl.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord