Wetswijziging btw-nummers voor eenmanszaken

Dit is dan ook de reden dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de Belastingdienst in december 2018 een verbod heeft opgelegd voor het verwerken van het BSN in het btw-identificatienummer. Volgens de AP is dit namelijk in strijd met de privacywet AVG, die sinds 2018 van kracht is. De AP oordeelde dat er een ander systeem moet komen en daarom krijgen zelfstandigen voor het einde van dit jaar een nieuw btw-nummer van de Belastingdienst.

Per 1 januari 2020 moet u uw nieuwe btw-nummer gaan gebruiken, wat natuurlijk een aantal consequenties met zich meebrengt.

Binnen CClaw dient u wijzigingen door te voeren in uw declaratie en aanmaning lay-outs en de gebruikte sjablonen. Dit kunnen tekstuele aanpassingen zijn maar ook aanpassingen in het digitale briefpapier. Hierbij is het belangrijk om na te gaan of u gebruik maakt van de knop briefpapier in de Word-koppeling en of u wellicht in uw sjablonen/modellen gebruik maakt van logo’s.

Ook buiten onze software omgeving kan het zijn dat u wijzigingen door dient te voeren. Denk hierbij aan wijzigingen op uw briefpapier en uw website. Informeer tijdig uw boekhouder of accountant, maar ook uw vaste leveranciers en zakelijke klanten.

In uw communicatie met de Belastingdienst blijft u overigens het oude, op het BSN gebaseerde nummer, gebruiken. Dat heet vanaf 2020 het omzetbelastingnummer.

Ons advies: Maak op tijd een inventarisatie welke wijzigingen u door dient te voeren. En mocht u hierbij hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen bekijken wat er moet gaan gebeuren.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best