Tip van Clip | Zoeken in CClaw (I)

Met deze serie artikelen geven we u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen we ervoor dat u altijd het maximale uit onze software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

Ongemerkt zult u in de loop der jaren behoorlijk wat klanten met hun bijbehorende dossiers in CClaw hebben staan. Hierdoor kan het steeds lastiger worden om de juiste informatie gemakkelijk te vinden. Om het zoekproces te versimpelen, zitten er in CClaw een aantal handige functies die u helpen snel de juiste gegevens boven tafel te krijgen.


Het zal u maar gebeuren. U bent op zoek naar een bepaalde zaak, maar u weet de exacte zaaknaam niet meer.

De Tip van Clip:
Filter op gedeeltelijke zaaknaam. In plaats van verschillende zaaknamen te proberen, kunt u namelijk binnen CClaw, ook zoeken op het gedeelte van de zaaknaam wat u nog wel zeker weet. Wanneer u een * ingeeft aan het begin van de regel, zoekt CClaw op elk gedeelte in de ‘Zaaknaam’ waarin dit woord voorkomt.


Voor sommige relaties zult u wellicht meerdere dossiers hebben. Wanneer u op zoek bent naar een dossier van een bepaalde relatie dan komt de volgende tip wellicht van pas.

De Tip van Clip:
Maak gebruik van ‘Zoeken relatie in dossier’. Deze functie toont aan de hand van uw bestaande relaties (welke u vanuit de keuzelijst kunt selecteren), alle bijbehorende dossiers bij de desbetreffende relatie. Met een klik op de rechtermuisknop opent u vervolgens een geselecteerd dossier. Deze functie treft u aan in de menubalk onder het kopje ‘Dossiers’.

Dit zijn niet de enige twee zoekfunctionaliteiten in CClaw. Volgende keer belichten we het zoeken in de relatie administratie.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best