Tip van Clip | Negatieve rente op de stichting derdengelden.

Met deze serie artikelen geven we u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen we ervoor dat u altijd het maximale uit onze software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

Regelmatig stellen klanten ons de vraag: wij willen graag de negatieve rente van de stichting derdengelden doorbelasten. Is dit mogelijk binnen CClaw, en zo ja hoe doen we dat dan?

Het doorberekenen van negatieve rente moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het mag niet als omzet in de lijsten van medewerkers komen;
  • Het hoort op een kostenrekening vermeld te worden als positieve opbrengst;
  • Negatieve rente is onbelast.

 

Tip van Clip

Houdt onderstaand stappenplan aan om de negatieve rente door te belasten aan stichting derdengelden.

  1. Maak een nieuwe medewerker aan voor deze negatieve rente.
    (bijvoorbeeld: ZNR – beginnend met de ‘Z’ dan staat deze onderaan in de lijst).
  2. Maak een kostencode en kostengroep aan. De code NR Negatieve Rente (0%) en de groep NR Negatieve Rente derdengelden.
  3. Zet in het rekeningschema van de medewerker- op het tabblad kosten - een grootboekrekening ‘opbrengst rente’. (het maakt niet uit of dit een kosten- of batenrekening is). En vul ook de overige tabbladen in.
  4. Wanneer u de opbrengst niet wilt meenemen in de aangifte, dan zet u “tellen” niet aan. Let op: heeft u bij punt 3 gekozen voor een kostenrekening, dan dient u deze altijd op ‘niet op tellen in aangifte’ te zetten. De check box hoeft in dit geval dus niet aangevinkt te worden.

 

Voordeel

Wanneer u de doorbelasting op een dergelijke manier verwerkt is het voordeel dat u op het dossier de declaraties kunt terugzien en eventueel ook kunt crediteren.
De negatieve rente wordt overigens wel opgenomen in de omzetlijsten, maar deze wordt vermeld als aparte medewerker waardoor u dit er weer makkelijk uit kunt filteren.

Wanneer u ervoor kiest om de negatieve rente apart op een declaratie door te belasten, dan kunt u er zelfs voor kiezen om een standaard tekst op deze declaratie af te drukken. Dit is iets wat wij voor u kunnen verzorgen. De diverse lay-outs die u binnen CClaw gebruikt, passen wij aan met een vaste tekst, afgestemd op de gekozen groep. Declareert u meer dan alleen deze kosten, dan zal ook deze standaard tekst niet afgedrukt worden.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben over deze oplossing, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@clipconsultants.nl of via 0413 - 34 88 88.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best