Tip van Clip | Het overboeken van uren in CClaw

Met deze serie artikelen geven we u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen we ervoor dat u altijd het maximale uit onze software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

In de vorige Tip van Clip kwam het corrigeren van verrichtingen al uitgebreid aan bod, zoals het wijzigen van de btw-code, het tarief of de omschrijving. Maar wat nu als u een verrichting wilt overzetten naar een compleet ander dossier?

Het komt vaak voor dat verrichtingen op een ander dossier geboekt hadden moeten worden. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopend zijn, zoals:

  • Er kan simpelweg voor een verkeerd dossiernummer gekozen zijn;
  • De samenhang van toevoegingen en uren zijn niet op dezelfde vaststelling geboekt, terwijl dit wel het geval had moeten zijn;
  • Omdat uw cliënt meerdere dossiers op zijn naam heeft staan, heeft u per ongeluk gekozen voor een verkeerd dossier.

Een kleine Tip tussendoor: wanneer u ervoor zorgt dat de zaaknaam goed gedefinieerd is, dan wordt de kans dat u een verkeerd dossier van uw cliënt kiest, geminimaliseerd.

Een foutje maken is natuurlijk menselijk, maar gelukkig is hier binnen CClaw een oplossing voor, zodat het overbodig is om de geschreven uren te verwijderen en opnieuw in te boeken.

Tip van Clip:
U kunt de uren namelijk ook overboeken naar een ander dossier. Dit kan op twee verschillende manieren:

  1. Meerdere verrichtingen tegelijkertijd overboeken;
  2. Enkele verrichtingen overboeken vanuit de dagstaat.

Benieuwd hoe dit in de praktijk gaat? Bekijk dan hier de nieuwe video.


Heeft u nog aanvullende vragen over het overboeken van uren? Dan kunt u altijd contact opnemen met Eugene@ClipConsultants.nl

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord