Reizende advocaten, waarom ook niet?

‘Laptop, telefoon, internet en de advocatenpas; het enige dat wij nodig hebben om het werk te kunnen doen,’ aldus Madeleine Snoek, officemanager bij @JURE. Zij is ervan overtuigd dat het verlenen van juridische diensten vanuit iedere willekeurige locatie kan. ‘Behalve hoorzittingen en eerste kennismakingsgesprekken staat niets ons in de weg om van overal ter wereld cliënten te bedienen.’

@JURE werkt volledig in de cloud door middel van een gehost platform voorzien van Microsoft applicaties en CClaw; het Praktijk Management Systeem (PMS) en Document Management Systeem (DMS) van de Nederlandse softwareontwikkelaar Clip Consultants.

Vergroeid met Microsoft
Het team houdt van reizen, dat is duidelijk. Het optimaal bedienen van cliënten combineren met het zien van de wereld, is het streven. Deze twee ambities blijken perfect te combineren, zolang je een moderne werkwijze nastreeft. ‘Soms zijn we wel drie weken aaneengesloten in het buitenland. Doordat we veel zakelijke cliënten hebben, is dit nog nooit een probleem geweest. Ondernemers willen efficiënt werken en doen bij voorkeur alles via e-mail of telefoon. In de auto stappen en parkeren; dit kost allemaal tijd. Wij werken met CClaw razendsnel aan dossiers en maken hierbij gebruik van Microsoft toepassingen zoals Outlook en Word. Een verademing dat we die bekende applicaties niet hoefden uit te zwaaien bij de ingebruikname van CClaw, daar zijn we toch een beetje mee vergroeid.’

‘Accuraat en doeltreffend handelen is niet aan grenzen gebonden.’

Wereldreisdrift
Zowel de boekhouding als het beheren van cliëntdossiers gebeurt in dezelfde omgeving, evenals het opmaken en versturen van declaraties en brieven. Om aan de ‘wereldreisdrift’ te voldoen was het zaak zoveel mogelijk papierloos te werken. Inmiddels staan alle dossiers volledig digitaal in de cloud.

‘Met onze advocatenpas kunnen we ook elders in de wereld inloggen bij De Rechtspraak en stukken indienen. Door middel van templates zijn documenten zoals contracten snel gemaakt. Al reizend hoef je, net als op kantoor, niet fysiek 24/7 bereikbaar te zijn. Zolang je maar zorgt dat je dienstverlening professioneel is ingericht. Accuraat en doeltreffend handelen is niet aan grenzen gebonden.’

Telefoonkaart in Vietnam
Niet iedere plek in de wereld is standaard uitgerust met een snelle internetverbinding. Daarop heeft het kantoor een oplossing bedacht. ‘Vorig jaar hebben we in Vietnam een telefoonkaart gekocht. Inmiddels hebben we We.Stream aangeschaft en dus altijd onze eigen wifi bij ons. Hiermee maken we in 130 landen een internetverbinding vanuit vijf devices.’ Doordat in deze eigentijdse cloud werkomgeving Microsoft en CClaw, een speciaal voor de advocatuur ontwikkeld Praktijk Management Systeem, optimaal verenigd zijn, is @JURE altijd up to date. ‘Of we nu op Utrecht Centraal of aan de voet van een vulkaan op Bali staan, deze manier van werken geeft vrijheid.’

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best