PLEIT2016; The Final Countdown!

Programma PLEIT2016 bekend
Het programma bestaat dit jaar uit ruim 60 kennissessies, workshops en sponsorsessies. Het programma is opgebouwd uit centrale sessies en sessierondes. U kiest zelf waar u wel of niet bij aanwezig wilt zijn. Zo kunt u deelnemen aan boeiende centrale sessies gehost door top sprekers, participeren aan workshops naar keuze of plaatsnemen bij een van de sponsorsessies. Er worden dit jaar veel interactieve workshops en discussiesessies aangeboden. Hier wordt van de deelnemers een actieve deelname verwacht en er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol = daadwerkelijk vol, dus schrijf u snel in! Bekijk hier het complete programma van PLEIT2016 en meld u direct aan om uw kennis in de door u gewenste materie te vergroten. Verdiep u goed in het programma alvorens tot het selecteren over te gaan.

Door kennisniveaus een echte dag op maat
Op de website vindt u per sessie de omschrijving, inhoud en spreker. Gezien de diversiteit in kennisniveau van de bezoekers vindt u op de website bij de sessieomschrijving nu voor het eerste jaar ook een kleurcode: groen, blauw, rood of zwart. Deze kleurcodering staat voor de moeilijkheidsgraad (gebaseerd op de indeling van skipistes).

  • Groen: iedereen, ongeacht het kennisniveau, kan aansluiten.

  • Blauw: onderwerp is bekend, geen diepgaande kennis.

  • Rood: ingelezen in het onderwerp. 

  • Zwart: specialist met diepgaande kennis van het onderwerp.

Let op; er zijn diverse sessies die meerdere malen op de dag worden aangeboden en variëren in kleurcode.

Sprekers uitgelicht
Iedere nieuwsbrief richten we de schijnwerpers op een aantal sprekers. In deze editie stellen wij graag aan u voor: Aleid Wolfsen, Arjen Lettinga en Beatrijs van Selm.

  • Aleid Wolfsen is de nieuwe voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens. Tijdens de sessie zal hij ingaan op de Meldplicht Datalekken en de ervaringen van de toezichthouder daarmee. 
  • Arjen schudt ons dit jaar wakker tijdens een innoverende ontbijtsessie. Arjen (werkzaam bij Deloitte Innovation) is een externe ‘prikkel’ voor veel bedrijven om vaste aannames te doorbreken bij de wens tot innoveren. Met een achtergrond in design heeft hij de vaardigheid om mensen en inzichten te verbinden. 
  • Beatrijs (business development advisor) belicht, met haar ruim 20 jaar ervaring in de juridische dienstverlening, zowel in de advocatuur als in het bedrijfsleven, een andere kant. Zij zet u tijdens haar sessie aan om na te denken over uw positionering en uw plan tot groei in 2017, waarbij business development een belangrijke rol speelt. 

ICT Innovatiezaal
Tip: reserveer wat ruimte in uw dagprogramma om de ICT Innovatiezaal te bezoeken. Hier staat ‘doen’ centraal, waarbij u innovatie actief kunt beleven. Ga ter inspiratie het gesprek aan met frisse startups, leer ‘hacken’, spar met de ICT Helpdesk en ga de interactie aan met De Rechtspraak. U krijgt antwoord op al uw IT vragen, u krijgt inspiratie van de Dutch Legal Tech Startup finalisten en u leert te denken als een ware hacker in het Hacking Lab. Daarnaast staat De Rechtspraak in deze zaal volledig tot uw beschikking voor het wegnemen van al uw eventuele onduidelijkheden omtrent het programma KEI. Krijg op www.pleit.nl een goed overzicht van de totale belevenis in de ICT Innovatiezaal.

LawQuiz inspireert tot verbinding
Na het officiële gedeelte van PLEIT2016 heeft PLEIT dit jaar iets nieuws voor u in petto. Een unieke #LawQuiz, waarbij u informeel netwerken kunt combineren met een actieve deelname aan deze quiz. De manier om de file te overbruggen, de theorie van de dag in praktijk te brengen en om nieuwe contacten op te doen.

Quizmaster is Arnoud Engelfriet, specialist in internetrecht en partner bij juridisch adviesbureau ICTRecht. Kennisvragen beantwoorden, ludieke opdrachten uitvoeren, oplossingen zoeken; het belooft een visueel en intellectueel spektakel te worden.

Deelnemers worden willekeurig ingedeeld in teams van 10 tot 15 personen, ieder vertegenwoordigt door een prominent persoon binnen de juridische branche; de Team Captain. De vragen zijn prikkelend en geven aanleiding tot amusante discussies binnen het team. De “LawQuiz” teams zorgen, voorzien van een hapje en een drankje, onderling voor verbinding en netwerkgelegenheid tussen de diverse branches, functies en kennisniveaus.

Reserveer direct een plekje voor de LawQuiz

Sponsoren
De sponsoren van PLEIT2016 zijn allen partijen die hun sporen in de juridische sector ruimschoots verdiend hebben. De partijen leveren kwalitatief hoogwaardige oplossingen waardoor u efficiënter kunt werken. Door onze sponsoren is het mogelijk u ook deze editie van PLEIT kosteloos aan te bieden. Maak kennis met deze partijen bij de sessies die zij verzorgen of de stand in de cateringruimte.

Als vaste partner draagt de Lexxyn Groep bij aan deze kennisdag. De Lexxyn Groep voorziet in de volledige ICT-behoefte van advocaten, notarissen en deurwaarders. De gebundelde ervaring en collegialiteit van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote én grote ondernemingen in de juridische sector. Voor meer informatie: www.lexxyn.nl

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best