De juiste keuze maken in advocatensoftware? Zó doe je dat!

Goede inventarisatie vooraf 

'De aanleiding voor de zoektocht naar een nieuw pakket was dat het oude pakket niet verder ontwikkeld werd. Dit zou onvermijdelijk de bedrijfsvoering gaan belemmeren. Daarom zijn we ons in de markt gaan oriënteren na intern eerst goed te inventariseren wat we nou echt belangrijk vinden. Daar kwam uit dat het een breed pakket moest zijn met daarin alle vereiste functies specifiek voor de advocatuur en gebaseerd op 'proven technology'. Het primaire doel van ons kantoor is natuurlijk dat we de cliënten maximaal bedienen en daarvoor moeten de advocaten hun werk optimaal kunnen uitvoeren. We hebben tevens bekeken of we in de Cloud wilden of niet, maar we hebben heel bewust gekozen voor 'on-premise,' aldus de heer Oomen.

Belang van referenties 
Uit een shortlist van drie softwareleveranciers is toen gekozen voor CClaw met hun Document Management Systeem (DMS). 'Clip Consultants is een kleine club, en dat klinkt wellicht raar maar met geringe professionaliteit. In de goede zin van het woord dan. Geen rigide werkwijzen, geen grote telefooncentrale, geen logheid. Wij geven er de voorkeur aan meteen geholpen te worden als je belt met vragen of problemen. Door iemand die het kantoor kent en die weet hoe het pakket werkt. We verwachten dat Clip Consultants dat adequaat en snel doet,' vervolgt de heer Oomen. 'Maar de allerbelangrijkste reden was: de referenties. We hebben een aantal gebruikers gesproken en kregen van hen allemaal enthousiaste verhalen.'

Klaar voor de toekomst 
MannaertsAppels werkte al met volledig digitale dossiers, dus het was geen grote stap om ook met het Document Management Systeem van CClaw te gaan werken. Ook hierbij geldt weer: het is geen log systeem maar overzichtelijk en valide, het doet wat het moet doen. Voor advocaten en secretaresses is het enorm belangrijk dat alle documenten goed en snel doorzocht kunnen worden en dat alles netjes geordend terug te vinden is.

De heer Oomen sluit af: 'Afgelopen jaar hebben wij tevens geïnvesteerd in Microsoft Surface Tablets, zodat onze advocaten in principe "all over the world" hun dossiers kunnen inzien. Wij zijn klaar voor de toekomst!'

Herkent u zich in dit verhaal? Wij komen graag een kop koffie drinken om de mogelijkheden bespreken. Neem gerust contact met ons op!

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best