Blog: Het gekke van december

We zien de ellende van Syrië al veel te lang, maar in december lijkt het ons harder te raken. Net als de vele stille slachtoffers van een ogenschijnlijk onschuldige ziekte als longontsteking, een gek die met een vrachtauto op mensen inrijdt en het fenomeen treitervloggers. Maar we zien ook de Wensboom in Den Bosch, de kerstmusical van de kinderen op school, of families en geliefden die samen komen in All You need is Love en vele andere mooie initiatieven.

Maar ik merk het ook dichter bij huis. Het lijkt alsof er meer mensen in de decembermaand overlijden. Meer mensen ziek worden. Als tegenhanger lijkt er ook meer goed nieuws te zijn van pas geboren baby’s, mensen die gaan trouwen, of een mooie reis maken. Het goede nieuws benadrukt ons gevoel van geluk en saamhorigheid, terwijl het slechte nieuws een extreem contrast vormt met de gezelligheid die past bij december.

Het lijkt in deze maand allemaal extremer. Heeft u dat ook? Dát is het gekke van december.

Even stilstaan
We zijn altijd bezig. Druk met werk en privé, het hele jaar door. Plannen maken, nadenken over de toekomst of het verleden. Maar juist in december mag je ook even stil staan. Pas op de plaats, even niks. Gewoon te zijn zonder iets te doen: het lijkt iets vreemds in de actiewereld waarin wij leven.

Daarom ga ik in dit blog nu eens géén link maken met iets zakelijks over de juridische branche. Niets over de advocatuur, over onze software CClaw, niets over synergie vanuit de Lexxyn Groep of over het Account Team. Niets over papierloos werken en digitalisering. Niets over wat wij doen met KEI, onze Webapp, of over ons Document Management Systeem. Daar kunt u namelijk al genoeg over vinden. Ik doe het gewoon eens niet.

Wat ik wel doe, is u mede namens mijn collega’s een heel goed en gelukkig 2017 wensen. Geniet er maar van

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best