Benchmark: Digitalisering van de advocatuur

ICT en digitalisering zijn thema’s die steeds hoger op de agenda van de advocatuur komen te staan. Daarom zijn wij, in samenwerking met de Lexxyn Groep, gestart met de Benchmark Digitalisering van de Advocatuur: een onderzoek naar de staat van, en de visie op, de digitalisering van de Nederlandse advocatuur.

Waarom deelnemen aan dit onderzoek?

De uitkomst van dit onderzoek kan u helpen de IT-strategie van uw kantoor verder vorm te geven. U ontvangt, na het vaststellen van de benchmark, uw persoonlijke onderzoeksresultaten EN het volledige eindrapport met de uitkomsten van de gehele juridische sector. Zo kunt u vergelijken hoe uw kantoor digitaliseert ten opzichte van uw vakgenoten. Denk hierbij aan onderwerpen als:

  • Waar investeren zij in?
  • Welke keuzes maken zij qua technologieën?
  • Hoe gaan zij om met thuiswerken?
  • En legio andere vragen die bepalend zijn voor de IT-strategie van uw collega kantoren.


Wanneer u deelneemt aan dit onderzoek, ontvangt u niet alleen de resultaten, u maakt tevens kans op één van de 50 draadloze opladers, als extra dank voor uw tijd. Het invullen van de enquête zal ongeveer 10 minuten van uw tijd vragen, en levert, zoals gezegd, een hoop nieuwe inzichten op. De verwachting is dat we de benchmark nog voor de zomer kunnen publiceren.

Naar de enquête

Wilt u graag deelnemen aan het onderzoek, maar heeft u toch nog aanvullende vragen, neem dan gerust contact met ons op via info@ClipConsultants.nl of met onze researcher Ellen Chatsjatoerova via EChatsjatoerova@lexxyn.nl of

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Rotterdam, Utrecht en Best